Mandelbund

Ingredienser

Mandelbund

Citronmousse

  • 4 blade husblas
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 3 pasteuriserede æggehvider
  • 115 gram sukker
  • 4 dl piskefløde
  • 1 vaniljestang
  • 1 dl citronsaft

Fremgangsmåde

Mandelbund

  • Rist mandlerne på panden og blend dem derefter sammen med melet
  • Pisk æggehviderne stive med sukkeret
  • Mandelblandingen tilsættes æggehviderne og massen fordeles i den ønskede form
  • Bag bunden i ca. 18 min ved 200 grader varmluft

Citronmousse

  • Læg husblassen i koldt vand til den er blød, 10 minutter
  • Pisk æggene med sukkeret til det er lyst og luftigt
  • Pisk dernæst fløden med kornene fra vaniljestangen
  • Træk vandet fra husblassen og smelt det, enten over vandbad, eller ved at give det en kort tur i mikrobølgeovnen. Rør dernæst citronsaften deri
  • Citronsaften blandes nu med æggeblandingen, hvor flødeskummet til sidst røres i
  • Hæld blandingen over den afkølede mandelbund og lad den hvile til den har sat sig

Pynt

Jeg har valgt at pynte kagen med blandt andet:

  • Ferrero Rocher
  • Ananaskirsebær
  • Lemon
  • Hjemmelavet karamelsauce

Det er kun fantasien der sætter grænser for pynten

Velbekomme!